Νέα εποχή για το δημοφιλές κάμπινγκ της Ασπροβάλτας

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους δημοφιλέστερους και ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Καθημερινά, ‘βομβαρδιζόμαστε’ από τα ΜΜΕ για το πόσο ραγδαία αυξάνεται η ελληνική βιομηχανία τουρισμού που είναι και η ‘βαριά’ βιομηχανία της χώρας. Άλλωστε, οι τουριστικές ροές επισκεψιμότητας σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, σχεδόν όλο το διεθνές jet set επιλέγει να περνάει το σύνολο ή μέρος των διακοπών του στη χώρα μας, ενώ μένουμε και με ανοιχτό το στόμα όταν μαθαίνουμε τις υπέρογκες χρεώσεις σε top δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Όμως, οι διακοπές στην Ελλάδα είναι πολλά παραπάνω από τους εξαιρετικά προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς. Κάθε σημείο της πανέμορφης Ελλάδας μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες σε κάθε τουρίστα, ξένο ή ντόπιο. Μια από τις οικονομικότερες και εναλλακτικές μορφές τουρισμού είναι το κάμπινγκ. Σχεδόν με το μισό budget και με άμεση επαφή με την φύση, εγγυάται αξέχαστες στιγμές ηρεμίας και ‘αποτοξίνωσης’ από τους σκληρούς και αδυσώπητα γρήγορους ρυθμούς της καθημερινής ρουτίνας που χαρακτηρίζει τη ζωή στην πόλη.

Top τουριστικοί camping προορισμοί στην Ελλάδα υπάρχουν δεκάδες. Ένας από τους πιο καλά οργανωμένους είναι το σύγχρονο κάμπινγκ της Ασπροβάλτας όπου γίνονται σημαντικές εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κάμπινγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα των Βαλκανίων. Έχει συνολική έκταση 250 στρεμμάτων και είναι περιτριγυρισμένο από πανέμορφη φύση. Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλές πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά και βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, λίμνες, βουνά, ποτάμια, το Άγιο Όρος, πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, κλπ. Βρίσκεται μόλις 80 χλμ από την Θεσσαλονίκη και 85 χλμ από την Καβάλα. Με χωρητικότητα 3.000 ατόμων και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για λάτρεις του camping από την Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Κατανοώντας τη μεγάλη δυναμική του κάμπινγκ Ασπροβάλτας, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης αποφάσισε σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, όπως πχ. επιπρόσθετες δενδροφυτεύσεις, εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων φίλτρανσης, σύγχρονο δίκτυο άρδευσης των δενδροφυτεύσεων, καθώς και λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας υγρών λυμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *