Η Ελλάδα της κρίσης, της μεγάλης ανεργίας, της κοινωνικής απαξίωσης, της αστάθειας, είναι, παράλληλα, και μια χώρα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για όσους έχουν τα κότσια και την θέληση να πετύχουν.

Ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα πετυχημένου Έλληνα επιχειρηματία, και μάλιστα μικρής ηλικίας, είναι του Σεφ Σπύρου Αλαφούζου, του mastermind που κρύβεται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της αλυσίδας μπεργκεράδικων Butcher’s Burgers & Butcher’s Steak House. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλυσίδα είναι ένα από τα πιο hot trends της Αθήνας για τους λάτρεις των burgers. Μόνο τυχαία δεν είναι η βράβευση της αλυσίδας (συγκεκριμένα τα εστιατόρια σε Κεφαλάρι, Χαλάνδρι, Περιστέρι) ως τα ποιοτικότερα και πλέον αγαπημένα burgerάδικα από τα Best Greek Food Awards. Ακόμα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η αλυσίδα βραβεύτηκε το 2015 ως η κορυφαία επιχείρηση της χρονιάς (Top Business of the Year). Το μυστικό πίσω από τη μεγάλη επιτυχία; Δεν είναι ένα, αλλά πολλά, και πάνω απ’ όλα η αγάπη και το know how του Σπύρου Αλαφούζου για premium ποιότητας, νοστιμιάς, και φαντασίας burgers.

Φαίνεται ότι η αγάπη και η γνώση για το κρέας έχει περάσει στο DNA του Σπύρου, καθώς αποτελεί master του είδους 4ης γενιάς, με την αρχή να την κάνει ο προ προ πάππους του. Ο Σπύρος μεγάλωσε μέσα σε αυτή τη δουλειά, απορρόφησε όλα τα μυστικά της οικογένειάς του, και πήγε την οικογενειακή παράδοση όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παραπάνω. Σε μόλις 4 χρόνια κατάφερε να επεκταθεί και να είναι πλέον το top burger trend της Αθήνας με πιστούς θαμώνες που απολαμβάνουν με ευλάβεια τις υπέροχες δημιουργίες του.

Μπορεί ο Σπύρος Αλαφούζος να εισήγαγε ευφάνταστες συνταγές και να εκσυγχρόνισε την αλυσίδα των εστιατορίων του σύμφωνα με τα hottest trends της αγοράς, ωστόσο κάποιες παραδοσιακές αξίες αποτελούν τον αμετάβλητο πυρήνα της επιχειρηματικότητάς του. Εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα κρέατα, χειροποίητα burgers, συνεχής εκπαίδευση, και πάνω απ’ όλα αυθόρμητη και ειλικρινή αγάπη γι’ αυτό που κάνει.

Τα όνειρα πρέπει να τα κυνηγάμε και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε!