Υπόθεση 20χρονης με κοκαΐνη στην Κίνα – Δήλωσε αθώα και περιμένει τη δίκη

Σόκαρε το πανελλήνιο η σύλληψη από τις αστυνομικές αρχές του αεροδρομίου Χονγκ Κονγκ της όμορφης 20χρονης κοπέλας, η οποία εντοπίστηκε με 2,6 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της. Πόσο έντονη εικόνα να βλέπεις μια πανύψηλη νεαρή Ελληνίδα με κουκούλα στο πρόσωπο, να την περιφέρουν σαν τρόπαιο οι Αστυνομικές Αρχές του Αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ.

Έκτοτε, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται στις σκληρές φυλακές της χώρας. Από την πρώτη στιγμή, η 20χρονη δηλώνει κατηγορηματικά αθώα υποστηρίζοντας ότι ξεγελάστηκε από τρίτους, οι οποίοι μάλιστα τοποθέτησαν κρυφά στις αποσκευές της τα 2,6 κιλά κοκαΐνης. Ύστερα από διαδοχικές αναβολές, εν τέλει παρουσιάσθηκε ενωπίον των δικαστικών αρχών στις 9 Ιουλίου και η δίκη της αναμένεται να διεξαχθεί τέλη καλοκαιριού.

Όλο αυτό τον καιρό, η νεαρή κοπέλα δηλώνει αθώα. Ακόμα και όταν ενημερώθηκε ότι στην περίπτωση που δήλωνε ένοχη θα είχε να αντιμετωπίσει πολύ μικρότερη ποινή φυλάκισης, δήλωσε αθώα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σύλληψη της 20χρονης με 2,6 κιλά κοκαΐνης αποτελεί πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα στο Χονγκ Κονγκ. Στην περίπτωση που κριθεί ένοχη από το Ανώτερο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ, κινδυνεύει ακόμα και με ισόβια.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, η Ειρήνη παρουσιάστηκε στις 9 Ιουλίου ενώπιον του Δικαστή ως κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών. Δήλωσε αθώα, ο Δικαστής απεφάνθη αναρμόδιος, και προώθησε την υπόθεσή της στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court) του Χονγκ Κονγκ. Αναμένεται η υπόθεσή της να κριθεί ώριμη προς εκδίκαση κάπου στα τέλη καλοκαιριού. Το Δικαστήριο θα αποτελείται από 7 ενόρκους, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν η 20χρονη Ελληνίδα είναι αθώα ή ένοχη.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι παρατηρείται έξαρση σε αυτού του είδους τις υποθέσεις. Διάφορα καρτέλ και συνεργάτες τους, αποπλανούν νεαρά κορίτσια, και, εν τέλει, τα μετατρέπουν σε βαποράκια τους, τις περισσότερες φορές εν αγνοία των κοριτσιών.

Ας ευχηθούμε ότι η περιπέτεια της όμορφης Ειρήνης Μελισσαροπούλου θα έχει αίσιο τέλος και θα καταφέρει να γυρίσει σύντομα στην Ελλάδα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *